φωτιά και διάνοια

φωτιά = σύγκρουση , διάνοια = σκέψη

Για εμάς η σύγκρουση δεν υφίσταται ποτέ χωρίς σκέψη και η σκέψη δεν παράγεται ποτέ χωρίς να αμφισβητεί.

Ακροβατούμε πάντα ανάμεσα στις δύο δυνάμεις που αέναα διεκδικούν την δόξα της ανατροπής.

Γιατί ο τρόπος να έρθει είναι μόνο ένας:

Φωτιά και διάνοια.

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Περι καταληψεως νομικης απο μεταναστες

Οντας κ ο ιδιος φοιτητης Νομικης, ενιωθα την αναγκη να εναποθεσω ορισμενες αποψεις επι του θεματος.
Πρωτον, οι φοιτητες δεν ειναι μονο αυριανοι εργατες. Ειμαστε αυριανοι πολιτες, μιας καλυτερης κοινωνιας. Δεν ειναι σε καμια περιπτωση μοναδικη μας εννοια τα μαθηματα της σχολης, κ οι νομικες γνωσεις. Κυριαρχος στοχος πρεπει να ειναι η ομαλη κοινωνικοποιηση κ πολιτικοποιηση μας. Ο ρολος του πολιτη υπερτερει του ρολου του ατομου. Στην προκειμενη περιπτωση, τιθενται δυο αντινομικα συμφεροντα. Το αμεσο συμφερον των φοιτητων της νομικης, υπο την ιδιοτητα των φοιτητων, κ το συμφερον των αλλοδαπων - μεταναστων, το εμμεσο συμφερον των φοιτητων κ ολων των ελληνων. Τα διακυβευματα ειναι απο τη μια πλευρα το χασιμο μιας εξεταστικης, πραγμα το οποιο εχει γινει κατα το παρελθον για πολυ πιο ασημαντους λογους, ενω απο την αλλη μερια, αναγεται ενα ευρυτερο θεμα: τι κοινωνια θελουμε, κ τι κανουμε εμεις για αυτο. Ως φοιτητικος συλλογος, εχουμε παρει τις αποφασεις μας στο ΔΣ. Το δικιο της ζωης ειναι υπερτερο. Δεν νοειται παιδεια διχως ζωη. Ειμαστε εναντιοι των ατομικιστικων, ρατσιστικων, κ μικροαστικων αντιληψεων.
Επισης, ως φοιτητης της νομικης, πηγα στη σχολη κ τη δευτερα κ την τριτη, σημερα. Ο χωρος οπου στεγαζονται δεν εχει καμια σχεση με μας. Τα μαθηματα, καθως κ οι εξεταστικη, μπορουν να εξελιχθουν ανεμποδιστα. Ζητημα υγιεινης δεν υπαρχει για τους αλλοδαπους, εξαταστηκαν κ εδειξαν οτι βρισκονται σε αρτια κατασταση. οι φοιτητες λοιπον ειμαστε κατα του lock out της κοσμητειας. Το ευλογο ερωτημα ειναι γιατι αποφασηστηκε αυτο το lock out? αναλογιστειτε απλως τι σχεση μπορει να εχει με την καταργηση του ασυλου των φοιτητων, κ κατ'επεκταση με τον νεο νομο-πλαισιο κ πως θα μας τον επιβαλλουν. Ακομη, πρεπει να τονιστει οτι το πανεπιστημιο κ το ασυλο του δεν ειναι μονο για τους φοιτητες, αλλα αφορουν ολους μας. Ο καθενας εχει λογο για αυτα.
Καταληγοντας, θα ηθελα να εκφρασω τη λυπη μου ως ελληνας, φοιτητηες, κ ανθρωπος γενικοτερα, για τις αντιληψεις που προβαλλονται απο τα ΜΜΕ. Δε γνωριζω αν εκφραζονται με τοσο μενος προσωπικες η επιβαλλομενες αποψεις, ουτε ποιο εκ των δυο ειναι χειροτερο. Ωστοσο ειναι εκδηλο πως η σηψη των ΜΜΕ οδηγησε στη σηψη της κοινωνιας. Η κριση δε πρεπει να μας κανει πιο συντηρητικους. Οποια ιδιοτητα κ αν επικαλεστειτε, χριστιανος-ανθρωπιστης-φιλανθρωπος, θα πρεπει να νιωσετε οικτο προς τους ταλαιπωρημενους συναναθρωπους μας, κ οργη κ αγανακτηση προς τη πολιτεια. η οργη απο την παρακωλυση της εξεταστικης να γινει δυναμη κ πιεση στην πολιτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου